Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Κατοικία κάτω από την στέγη

Κατοικία κάτω από την στέγη

gentle skin by noa-p01

Έργο: Gentle Skin
Studio: noa*
Αρχιτέκτονες: Lukas Rungger Stefan Rier
Περιοχή: Bolzano, Ιταλία
Φωτογράφος: Martina Jaider

Οι αρχιτέκτονες Lukas Rungger και Stefan Rier του Ιταλικού studio noa*, πιστεύουν ότι η κατοικία μας είναι το δεύτερο δέρμα μας, που μας προστατεύει και μας δίνει την δυνατότητα να εκφραστούμε ελεύθερα και χωρίς «πρέπει».

gentle skin by noa-p02
gentle skin by noa-p04

Παράλληλα η κατοικία μας οφείλει να είναι το σημείο αποφόρτισης, ηρεμίας και εσωτερικής αναζήτησης, αλλά και ανάπτυξης νέων θετικών σκέψεων και αναζήτησης νέων ερεθισμάτων.

Ο αρχιτέκτονας Stefan Rier θεωρεί ότι μετά την ανακαίνιση “Ο χώρος μετατρέπεται σε ένα βιβλίο, όπου ο κάτοικος μπορεί να γράψει τη δική του ιστορία.

gentle skin by noa-p06
gentle skin by noa-p07gentle skin by noa-p08-1

Αυτονόητα η ανακαίνιση της σοφίτας στην πόλη Bolzano της βορείου Ιταλίας, που ανέλαβε το studio noa*, εστιάστηκε πάνω σε αυτή την φιλοσοφία. Ο νεαρός ιδιοκτήτης και συνιδρυτής του studio noa*, Lukas Rungger, ήθελε κάθε τι να φέρει μία νέα σφραγίδα. Την σφραγίδα του.

Ο παλιός σοφάς καθαιρέθηκε και αφαιρέθηκε κάθε περιττό σε μία προσπάθεια να καθαριστεί ο χώρος από όλες τις μνήμες και τα αντικείμενα που  σχετίζονται με τους προηγούμενους κατοίκους, προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για την ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών από τον σημερινό ιδιοκτήτη.

gentle skin by noa-p09
gentle skin by noa-p10

Τα μεγάλα ανοίγματα της οροφής σε συνδυασμό με τα ανοικτά χρώματα των επιφανειών της χαρίζουν φωτεινότητα και κάνουν τα όριά να χάνονται. Οι ειδικές κατασκευές επίπλων χαρίζουν στην σοφίτα δυναμική και κομψότητα.

Οι αρχιτέκτονες Lukas Rungger και Stefan Rier δημιούργησαν ένα καθαρό και άγραφο βιβλίο, πάνω στο οποίο καλείται ο ιδιοκτήτης να γράψει μία ιστορία. Την ιστορία του.

gentle skin by noa-p11
gentle skin by noa-p12

Πηγή: noa.network, jaidermartina.com

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors