Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Σύγχρονα Υλικά Στέγης – Τ. +30 23510 20650

Η μεγαλύτερη τοποθέτηση φωτοσωλήνων σε τεχνικό έργο στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη τοποθέτηση φωτοσωλήνων σε τεχνικό έργο στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγους μήνες η τοποθέτηση φωτοσωλήνων  σε τεχνικό έργο της Εγνατίας Οδού. «Εγνατία Οδός: Οριστικά µέτρα σταθεροποίησης του επιχώµατος µεταξύ των χ.θ. 7+150 και 7+500, στο τµήµα «Α/Κ Αράχθου – Α/Κ Περιστερίου)», Αναδόχου «ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε.».Το έργο αφορούσε την κατασκευή και  φωτισμό ενός δίδυμου τούνελ που σκέπασε τον ποταμό Μετσοβίτικο.

Πέρα από την τεχνική συνθετότητα του έργου έπρεπε να αντιμετωπιστεί και το θέμα φωτισμού του τούνελ τούνελ μήκους 150μ, με τέτοιο τρόπο που να μην επηρεάζει τη φυσική κίνηση της ιχθυοπανίδας και παράλληλα να είναι εύκολο και οικονομικό στη συντήρηση του.

Ως πιο δόκιμη λύση επιλέχθηκε η χρήση φωτοσωλήνων που συγκεντρώνουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα. Συγκεκριμένα επιλέχθηκαν οι Φωτοσωλήνες της εταιρείας Solarspot οχι μόνο για την τεχνική τους υπεροχή και την κατασκευαστική τους αρτιότητα αλλά και γιατί η συνθετότητα των απαιτήσεων του έργου απαιτούσε υψηλή εξειδίκευση που μόνο η εταιρεία Solarspot με το υψηλά καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό της μπορούσε να εγγυηθεί.

Μετά από διαδοχικές φωτομετρικές μελέτες σε συνεργασία με το τεχνικό προσωπικό της ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε, προκρίθηκε η τοποθέτηση συνολικά 52 φωτοσωλήνων SOLARSPOT ,διαμέτρου 530mm και σε μήκη από 1,5μ έως  6,2μ. για να καλυφθεί το πάχος της οροφής του τούνελ μαζί με την επιχωμάτωση.
Μία τέτοια ιδιαίτερη τεχνικά εργασία τοποθέτησης απαιτούσε την παρουσία εξειδικευμένων τεχνικών συνεργείων  όπως αυτά της εταιρείας ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΣΙΑΛΟΥ ΕΠΕ  σε συνεργασία με τα αντίστοιχα τμήματα της ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε

Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες αποδεικνύοντας ότι οι υψηλές τεχνικές απαιτήσεις μπορούν να συνδυαστούν με την αυξημένη οικολογική και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors